Anybody understand/read polish language?

Started by mgman, October 14, 2008, 09:39:06 am

Previous topic - Next topic

mgman

October 14, 2008, 09:39:06 am Last Edit: October 14, 2008, 09:57:13 am by mgman
Google translate has done a less-than-adequate job at translating these forum posts from a polish nesforum. Please, anyone know what these say in English:

kupilem u tomela "super contre 4 hi game", ktora jest contra 8

jestem ciekaw, czy ktos wie co kryje sie w karcie "contra 6" gdzie na obrazku jest duke nukem (dosc popularne)

jest jeszcze jedna conta, ale mam rom na drugim komputerze (contra 9?)

And also this:

Contra Spirits - z Contrš na Mega Drive to raczej niewiele ma wspólnego. pograłem z ciekawoœci. pierwszy etap przy pierwszym etapie gra zapowiadała się na interesujšcš. jak na pirackš grę ma całkiem dobre sterowanie. wkurzajšcy jest tylko dŸwięk karabinu, który w dodatku całkowicie zagłusza muzykę (która pobrzękuje sobie gdzieœ tam, daleko w tle nie zwracajšc na siebie uwagi).
ciekawym urozmaiceniem sš elementy typowe dla platformówek - zwisanie na rurach i unikanie latajšcych badziewi. dodatkowo można się wspinać po œcianach! wow.
dobre wrażenie, niestety, psuje już pierwszy boss - jakiœ gigantyczny robo-żółw z czułym punktem w tak debilnym miejscu, że albo walczysz 10 minut albo poœwięcasz kilka żyć, żeby go szybciej ukatrupić. w drugim etapie pojawiajš się jakieœ dziwne "piły tarczowe", których się nie da zestrzelić, a potem coœ co chyba jest sub-bossem... słaby punkt oczywiœcie też ma w dziwnym miejscu, co by tak nie przeszkadzało, gdyby nie latajšce wszędzie rakiety... cóż, pirackie gry raczej nie sš katowane przez beta testerów, stšd często w takich grach jest albo za łatwo (bo okazuje się, że istnieje jakiœ sposób na bezpieczne likwidowanie wrogów/pokonanie etapu), albo zbyt trudno (bo przez niedopatrzenie niektóre momenty sš niemożliwe do przejœcia bez straty życia).

co do reszty z niektórych tytułów, to wyglšdajš mi na zwykłe hacki.

Actually, one more post:

NA serwisie emumaniak.pl jest rom z gra gryzor, nie mam czasu
sie zarejestrowac, ma on podobno przerywniki miedzy etapami
moze jest i gryzor2
prawdziwa czescia druga jest
super C
dosc latwa tak jak pierwsza czesc
rom wystepuje tez pod nazwa super contra 2 as p-1 g-135
co do samego carta (z duke nukemem na okladce...): mozna zaczynac od
roznych poziomow z roznymi broniami i rozna iloscia zyc
contra force, contra 4 super hi-game (contra 8...), contra24in1
contra force gra contropodobna, ale oficjalna
wrazenie malej plynnosci grafiki
gry pirackie
super contra 3
pirat - postacie mniejsze niz w contrze, SILNE wrazenie malej plynnosci grafiki
malo gralem w ta gre
super contra 7 (chyba to samo co) contra spirits
mam to na karcie PRZY czym, u mnie to sie nazywa contra 8 (a sam carta
ma rysunek contra 4)
gra jest koszmarnie trudna i ciezko grac nawet na emulatorze, bardzo wtorna
contra fighter
mam rom, ale mi nie dziala, potem sprawdze na innym emu
wyglada na hack gry gi joe
na pegazusie gralem w inny klon/hack/pirate version contry
na pierwszym poziomie bylo zupelnie niebieskie tlo, pozniej jakis budynek (NIE CONTRA FORCE)
jest chyba tez rom z contra na ruskiej stronie..

133MHz

siudym is Polish, but I haven't seen him around here in quite a while :-\