Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 16, 2017, 05:20:48 AM
Home Famicom World Search Calendar Login Register

+  Famicom World
|-+  Famicom World
| |-+  Updates and Suggestions (Moderators: manuel, The Uninvited Gremlin, L___E___T)
| | |-+  Timeouts or just huge delay when accessing the boards
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Timeouts or just huge delay when accessing the boards  (Read 970 times)
famifan
Twin Famicom
*****
Russian Federation Russian Federation
Posts: 941



« on: November 07, 2017, 04:34:44 PM »

Hi.

i'm experiencing the following behavior few times a day:
 getting several timeouts of page loading in a row or just huge delay before opening the boards for the first time within couple of hours of inactivity. once it's loaded, next time it works like a charm. just click-click and it loads lightning fast without any delay.

strange thing, i can't recall the same on any other boards. i haven't tried different ISP, so i'm going to blame my setup. however, i don't have any idea how to troubleshoot this.

is it just me or anybody else gets this kind of behavior lately?
Logged
UglyJoe
Administrator
Disk-kun
*****
Gender: Male
United States United States
Posts: 5326



WWW
« Reply #1 on: November 08, 2017, 01:08:21 AM »

Does it give you any kind of error message?

When it's having problems loading, can you ping famicomworld.com ?
Logged
famifan
Twin Famicom
*****
Russian Federation Russian Federation
Posts: 941



« Reply #2 on: November 09, 2017, 07:18:30 PM »

it was likely some kind of intermittent DNS issues on the side of my local ISP.

In order to mitigate this, i've just added DNSSEC and DNSCrypt with DNS cache to my setup.

so, sorry for the false alarm  Embarrassed it was not related to famicomworld's infra anyhow  Smiley
Logged
famifan
Twin Famicom
*****
Russian Federation Russian Federation
Posts: 941



« Reply #3 on: November 27, 2017, 06:23:16 PM »

I nailed it. Finally Smiley

It turned out to be an issue with my router. For unknown reason after a while it's starting to completely block  at least famicomworld.com (didn't notice issues with any other resources)

after rebooting, everything works like a charm.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!